Gpab.

Vrije werker

  • Werken hoe je wilt
  • Werken waar je wilt
  • Meer verdienen
  • Persoonlijk groeiplan

Wat is een Vrije werker?

Een vrije werker is een professional die behoefte heeft aan veel flexibiliteit, meer regie en hogere vergoedingen. Een vrije werker is iemand die werkzaamheden verricht voor een werkaanbieder, daarvoor betaald krijgt en geen arbeidsovereenkomst of dienstverband heeft afgesloten. Je hoeft je bovendien niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer of zzp’er.

Werken hoe je wilt

Als vrije werker werk je op jouw voorwaarden. Parttime, Fulltime, twee banen, alleen in het weekend? Jij bepaalt hoe jouw werkweek eruit ziet. Geen vastgeroeste uren of kantoorsleur, maar de mogelijkheid om te werken wanneer het jou het beste uitkomt. Er is bovendien geen gezagsverhouding tussen jou en de werkaanbieder. Er is dus geen sprake van een dienstverband of een arbeidsovereenkomst.

Werken waar je wilt

Als vrije werker heb je de kans om aan verschillende projecten en opdrachten te werken, wat zorgt voor afwisseling en uitdaging in je werk. Optimale vrijheid dus! Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor studenten, mensen die graag nieuwe vaardigheden willen leren en hun ervaring willen verbreden. Of mensen die meer flexibilteit zoeken.

Meer verdienen

Kies je voor het vrije werken? Dan komt er meer geld in het laatje - dat is een feit. Maar hier bij Gpab. gaan we nog een stap verder. Dankzij ons diverse aanbod van cursussen en opleidingen schiet je niet alleen sneller omhoog in je carrière, maar ook in je inkomsten.

Persoonlijk groeiplan: uniek en op maat

Als vrije werker geniet je van de voordelen van zelfstandigheid, maar profiteer je ook van de ondersteuning en begeleiding van ons ervaren team. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap van je carrière, van het vinden van nieuwe opdrachten tot het afhandelen van de administratieve rompslomp. We maken voor iedereen een persoonlijk en uniek groeiplan.

Gpab. Vrije werkers

Wil je de overstap maken van je baan in loondienst naar een loopbaan als vrije werker, dan heeft dat een heleboel voordelen

Volledige vrijheid

Jij hebt de volledige controle over je werkweek en geniet je van vrijheid zonder vaste uren of een traditionele hiërarchie. Je kunt aan diverse projecten werken, wat zorgt voor variatie en uitdaging.

Optimale groeikansen

Met onze ondersteuning en opleidingen blijf je jezelf ontwikkelen en nemen je verdiensten ook toe.

Er is volop werk!

Voor een werkaanbieder is het veel aantrekkelijker om een vrije werker aan te nemen. Zijn kosten gaan namelijk naar beneden en de flexibiliteit gaat omhoog.

Zekerheden via Gpab.

Je ziektekosten zijn altijd gedekt en er ontstaat geen pensioengat als je van klus wisselt. Dus heb je het ergens niet zo naar je zin, dan kun je zonder risico afscheid nemen. Uiteraard doen we dat in goed overleg met de werkaanbieder, met de juiste gesprekken is er veel mogelijk. Je kunt per week uitbetaalt krijgen of per maand. Jij bepaalt! Werken op jouw voorwaarden.

Afspraak maken

Gpab. van ZZP naar Vrije werker

Als vrije werker heb je geen last van de wet WAB dit betekend dat jij niet voor meerder werkaanbieder per jaar hoeft te werken. Er ontstaat dus geen schijnzelfstandigheid via Gpab. Je hebt verder wel alle vrijheden die je gewend bent als zzp’er. Als vrije werker hoeft je geen eigen belasting bij te houden of facturen te maken. Het enige wat je moet doen is een keer per week de uren indienen en 1 keer per jaar de inkomstenbelasting betalen. Verzekering en pensioenopbouw gaat via het collectief van Gpab.

Het is ook mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan als vrije werker.

Vrijheid in het aantal klussen

Je hebt geen last van de regel waarbij je drie werkaanbieders per jaar nodig hebt. Er ontstaat dus geen schijn zelfstandigheid via Gpab.

Zekerheden via Gbap

Verzekering, pensioenopbouw en ziektekosten zijn gedekt via Gpab.

Afspraak maken

Gpab. arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten zijn personen die tijdelijk in Nederland komen werken. Vaak worden zij hierheen gehaald door een uitzendorganisatie of andere werkgever in bijvoorbeeld de tuinbouw-, distributie- of de bouwsector. Hierdoor ontstaan veel misstanden. Gpab. wil daar verandering in brengen. Een arbeidsmigrant verdient als vrije werker altijd meer dan als uitzendkracht of loonwerker. Gpab. zorgt voor huisvestiging en vervoer. Mocht je tijdelijk geen werk hebben, dan sta je bij ons niet direct op straat. Je kunt in je woning blijven terwijl we zoeken naar een andere werkaanbieder.

Economische groei

Arbeidsmigranten kunnen helpen om tekorten op de arbeidsmarkt van het gastland op te vullen, vooral in sectoren waar er een tekort is aan lokale werknemers.

Vaardigheden en diversiteit

Arbeidsmigranten brengen vaak unieke vaardigheden en ervaringen mee die waardevol kunnen zijn voor de lokale economie. Hun culturele diversiteit kan ook bijdragen aan een verrijking van de samenleving.

Afspraak maken
Niels Hendrikx
Aan de slag als vrije werker? Ik help je graag op weg.
Niels Hendrikx

Aan de slag als Vrije werker?

Hoe werkt de sollicitatieprocedure voor een vrije werker bij Game-plan arbeidsbemiddeling?

1
Solliciteren op jouw baan
2
Kennismaken met Gpab.
3
Aan de bak!
Eminio — Werkt nu als vrije werker
Selina — Werkt nu als vrije werker
Mario — Werkt nu als vrije werker